jun 232010
 

Kan het toepasselijker dan in de tijd van het Wereld Kampioenschap voetbal (4 juli is een rustdag waarop niet wordt gevoetbald!) Duitse gasten uit te nodigen. Hiervoor zijn de muzikale vrienden uit Hünsborn uitgenodigd. Zij zullen de Phileutonia Proms openen met het traditioneel Duitse Frühshoppen.

Op zaterdag 3 juli wordt in hetzelfde Stadspark de Warande vanaf 20.30 uur een Duitse avond georganiseerd, als opmaat naar de Phileutonia Proms de dag erna. Naast een concert van de Musikverein Hoffnung, zal ook blaaskapel de Phillies en DJ Henk de avond voorzien van Duitse muzikale klanken. Een mooie adempauze tijdens het WK voetbal en een oergezellige avond geheel in Duitse stijl.

De Musikverein “Hoffnung” Hünsborn werd al in 1924 opgericht en is uitgegroeid tot een levendige muzikale vereniging. De vriendschap met KSH Phileutonia dateert van 1971. Vanaf toen ontwikkelde zich een vriendschapsband die tot op de dag vandaag innig te noemen is, getuige de geregelde bezoeken over en weer.

Bekijk de flyer

   

   

  Afgelopen week heeft Karin Willems succesvol haar D-examen (het hoogst haalbare op amateurniveau) op dwarsfluit afgelegd bij Stadsharmonie Phileutonia.
  Het examen vond plaats in het kader van de HAFABRA opleiding, georganiseerd door Phileutonia onder auspiciën van de KNFM.
  Het examen bestond onder andere uit een sonate van Friedrich Kuhlau. Met pianobegeleiding van Toon Biermans. Ter afsluiting speelde zij als solist samen met het Harmonieorkest van Stadsharmonie Phileutonia “Rapsody for flute”.
  Karin begon met musiceren in 1995 bij Harmonie Amicitia in Brouwhuis. Sinds drie jaar is ze actief bij het Harmonieorkest van Phileutonia. Ze heeft les van Saskia Onstwedder-List.
  Nadat ook haar scriptie “De dwarsfluit” zeer goed werd beoordeeld, kon zij haar D-diploma in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de examencommissie. Waarna zij als eerste namens Phileutonia werd gefeliciteerd door de voorzitter, Sander van der Lande.
  Bent u benieuwd naar de kwaliteiten van Karin? Kom luisteren en kijken tijdens de Royal Phileutonia Proms op zondag 4 juli in Stadspark de Warande. Zij verzorgt daar om 13.00 uur een optreden met een fluitensemble, dat naast Karin bestaat uit Lenny Drouen en Jacques Houët.

  Meer weten?
  www.phileutoniaproms.nl

   

  © 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha