PERSBERICHT – 29 januari 2010

160 JARIG PHILEUTONIA VERZORGT CONCERT CARNAVALESQUE

Op zondag 7 februari 2010 om 11.11 uur start, in het Brabant House aan de Steenweg in Helmond, het eerste concert van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia in hun jubileumjaar. Tijdens het Concert Carnavalesque van de Keiebijters vermaken zij iedere carnavaleske muziekliefhebber. Als gast treedt wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou op.

Phileutonia gaf graag gehoor aan de vraag van de Keiebijters of zij dit jaar hun Concert Carnavalesque wilden verzorgen. Klassieke muziek met een vleugje humor, dat ligt deze rasechte Helmondse muzikanten wel. Bijna alle geledingen van het tweehonderd muzikanten tellende Phileutonia doen mee. Het vermaarde harmonieorkest speelt meezingers en klassiekers waar uw carnavalsbloed helemaal mee op temperatuur komt. Geert Chatrou fluit onder begeleiding van dit orkest het publiek kunstzinnig en vrolijk tegemoet. Zoals u wellicht weet is het de bedoeling dat u als bezoeker van ’t Concert Carnavalesque met een vrolijk hoofddeksel verschijnt en de sfeer wordt daarmee optimaal voor een mooie start van deze zondag. Dat wordt grootse muziek met een groot gezelschap!

Jong geleerd
De vrolijkheid straalt er eveneens vanaf bij de Phillies, de jeugdige muziekkapel van Phileutonia. Zij trakteren u op een carnavalesk intermezzo waarbij u beslist niet stil blijft zitten. Ook maakt u kennis met 36 jonge talenten die Phileutonia in huis heeft. Met hun jeugdige enthousiasme warmt het Pieporkest u op, afgewisseld door de Tikkers: de jongste slagwerkgroep van Phileutonia. Aansluitend geniet u van de Philbees, die naast het harmonieorkest op deze zondag alle kleuren van de muziek aan u laten horen.

Kleurig
Wie Helmond kent, kent Phileutonia en wie Phileutonia kent, weet dat zij vaak degrootste en meest kleurige groep in de Helmondse optocht zijn. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de ‘Stars and Stripes’ waarmee Phileutonia de Helmondse straten kleurden. Of de ‘Pink Panthers’ die Helmond veroverden, vanzelfsprekend met bijpassende muziek. Kortom, zelfs de recente geschiedenis van Phileutonia is bontgekleurd. Tijdens dit concert haalt Phileutonia de kleuren naar binnen. Vergeet daarom niet uw gekleurde hoedje op te zetten. Dan belooft Phileutonia dat u met gekleurde wangen naar huis toe gaat.

Kaarten zijn verkrijgbaar op het Keiebijterskantoor, Kasteellaan 9 in Helmond.

 

Als onderdeel van de viering van het jubileumjaar verzorgt de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia het Concert Carnavalesque van de Keiebijters op zondag 7 februari in het Brabant House. Hier zullen het Pieporkest, de Tikgroep, PhilBee en het Harmonieorkest optreden met een vrolijk programma met een hoog meezinggehalte. Bij het Harmonieorkest zal de wereldkampioen kunstfluiten, Geert Chatrou, een aantal stukken meefluiten. Al met al een concert om vrolijk van te worden. Het concert begint om 11.11 uur en kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar aan de bar van het Verenigingsgebouw of op het Keiebijterskantoor.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha