Op 6, 7 en 8 september heeft het harmonie orkest een repetitieweekend gehouden in Bruinisse. Het was een geslaagd weekend met nuttige repetities, leuke uitstapjes en veel vermaak. Goed voor de onderlinge verhoudingen en de teamgeest binnen het orkest.

Aansluitend werd op zondagmiddag 8 september een buitenconcert verzorgd in het AZC Cranendonck in Budel. De belangstelling van het publiek groeide tijdens het concert en het toenemende enthousiasme van de aanwezigen maakte het tot een mooie happening.

Op vrijdag 6 september werd iedereen door het organiserend comité Esther en Gilian welkom geheten in jeugdherberg `de Stoofpolder` in Bruinisse. Het was een eenvoudige, maar zeker ook leuke locatie. Na het gezamenlijk uitladen van de materiaalwagen, bleken de biervaten niet te passen in de tapinstallatie en dus apart gekoeld moesten worden. Dit kost tijd en daarom zijn we vrijdagavond uitgeweken naar het plaatslijk café `het veerhuis` De stemming zat er al snel in, zeker nadat we daar het Nederlands elftal zagen winnen van Duitsland.

De mensen die zich op zaterdag bij de club aansloten arriveerden rond 09.30 uur, zodat we om 10.00 uur konden starten met de repetitie. We hebben fijn gerepeteerd en ook Dirk was tevreden met het resultaat. Tijd voor de gezamenlijke lunch. Na deze lunch zijn we naar Zierikzee vertrokken. Esther en Gilian hadden een boottocht voor ons geboekt waarbij we zeehonden konden spotten. Het was een mooie vaart, gezellig, leerzaam en interessant. Iedereen heeft ervan genoten. Eenmaal terug in de Stoofpolder was het tijd voor het diner. Op het menu stond een pastamaaltijd met heerlijke pastasauzen, zowel met vlees als met vis. Beide sausen waren vooraf bereid door mevr. Van Santvoort, waarvoor hartelijk dank en complimenten van iedereen. Na het eten, afruimen en opruimen werd begonnen met de Phileutonia quiz, die deze keer was samengesteld door Ties Hustinx en Paul Franx. Vooraf werden teams gevormd en alle teams moesten zichzelf een naam geven voor op de antwoordformulieren. Na afloop werden deze formulieren verzameld en door Ties en Paul nagekeken en kritisch beoordeeld. De meeste punten werden behaald door het team dat zichzelf de naam `de winnaars` had gegeven, en dus ook de winnaars bleken te zijn. De winnende teamleden waren Theo, Natali, Greet, Esther en Simon. Zij werden door de quizmasters in het zonnetje gezet en kregen naast de felicitaties ieder een passende medaille uitgereikt. Het bleef nog lang gezellig in het hierop volgende samenzijn.

Op zondag was iedereen weer tijdig present voor het ontbijt en het maken van een lunchpakket want aansluitend was het weer tijd voor repetitie. Na de repetitie werd met vereende krachten alles schoongemaakt, opgeruimd en zo nodig ingepakt. Het was een mooi week end, goed georganiseerd met een mooi programma en goed verzorgd. Dank en complimenten aan Esther en Gilian. Rond 12.00 uur werd vertrokken naar AZC Budel Cranendonck, waar we volgens planning een concert zullen verzorgen. Eenmaal aangekomen in het AZC werden we door een COA medewerker opgevangen en begeleid naar het terrein waar het concert buiten moest plaatsvinden. We hadden de beschikking over een ruimte voor koffers etc, waar ook koffie, thee, en toiletten aanwezig waren. Gelukkig bleef het droog zodat we volgens planning konden spelen. Om 15.00 uur begon het concert met matige belangstelling van publiek. Deze belangstelling groeide echter tijdens het concert, zodat het toch fijn was om te spelen. Zeker omdat het publiek gaandeweg steeds enthousiaster werd en zich graag met het orkest liet fotograferen. Het was leuk om te doen en mede daarom voor herhaling vatbaar.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha