Ook dit jaar stond Applaus weer te trappelen van ongeduld om te mogen strijden in het Drakenbootfestival. De boot was snel geregeld via Sander van der Lande en we mochten ook nog een optreden verzorgen op de koop toe. Wat bleek een aantal weken voor de grote dag: er was nog een team van Phileutonia ingeschreven! En laten we nou de eerste wedstrijd tegen elkaar roeien. De jeugd was er natuurlijk op gebrand te laten zien wat ze waard zijn dus na het startsein werd gelijk een stevig tempo ingezet. Dat Applaus over ritme beschikt, weten we al jaren, dus het roeien ging als vanzelf. Dat was bij het andere team niet helemaal het geval en werd ondanks de aanmoedigingskreten van tromspeler Joke van Sas een stevige nederlaag geleden. De dag voor Applaus kon daarna natuurlijk niet meer stuk.

Tussendoor speelde Applaus her en der op het festivalterrein waarbij één van de optredens even onderbroken werd voor een wedstrijdje in de drakenboot. Dat kon geen enkel ander team zeggen… Het resultaat: een dikke verdiende 8e plaats. Er was heel even sprake (en lichte paniek) dat ook nog gestreden moest worden in de halve finale maar uiteindelijk mochten twee teams die eerder gekapseisd waren toch meedoen en hoefde (gelukkig) niet nog eens geroeid te worden. Iets voor volgend jaar!

DSC_1520

Bekijk ook het fotoalbum.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha