Op zondag 9 oktober heeft Sander van der Lande zijn functie van president formeel overgedragen aan Wim Hillenbrink.

Wim Hillenbrink is door onze beschermheer Jan-Renier Swinkels en de toenmalige president Sander van der Lande gevraagd om het presidentschap op zich te nemen. Wim heeft dit verzoek als een grote eer ervaren. Na zijn toezegging is hij voorgedragen aan de vereniging waarna de leden hem op 19 juli jl. tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering hebben gekozen als opvolger van Sander.

Bekijk het fotoboek.

De overdrachtsceremonie vond in het bijzijn van vele genodigden plaats in ons prachtig gerenoveerde verenigingsgebouw. Ter voorbereiding hadden Sander en Wim zich samen met de beschermheer en het commissariaat verzameld in het kasteel. Van daaruit vertrokken de komende en gaande president en de beschermheer in een open paardentram, met het commissariaat, onder muzikale begeleiding van de harmonie naar het verenigingsgebouw.

In de sfeervol ingerichte zaal werden alle aanwezigen na de openingsmuziek door de harmonie, welkom geheten door de ceremoniemeester Gertjan Dicker.

Tijdens de officiële ceremonie werden door de verschillende sprekers diverse passende cadeaus uitgewisseld. De eerste spreker, vicevoorzitter Theo Penders dankte Sander voor alles wat hij tijdens de 9 jaren als voorzitter voor de vereniging betekend heeft. Hij bood hem namens het bestuur en alle leden een oiginele, speciaal voor deze gelegenheid vervaardigde glas sculptuur aan als blijvende erinnering aan deze periode. Sander was zeer vereerd en bood in zijn dankwoord een jeugdhonk aan dat in de loop van volgend jaar gerealiseerd zal worden. Opnieuw een fantastische inspanning an Sander om de jeugd aan de vereniging te binden.

Tijdens de officiële installatie van Wim Hillenbrink door de beschermheer Jan-Renier Swinkels, verraste deze de vereniging met een nieuwe presidentsketen die hij speciaal had laten maken. Het is een geweldig mooi sieraad waarmee Phileutonia tot in de verre toekomst verzekerd is van de juiste versierselen voor haar president.
Wim Hillenbrink was blij verrast met deze geste en dankte de vereniging voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij bood de vereniging een nieuwe piano aan waarmee ook Phileutonia blij verrast was en meer muzikale mogelijkheden heeft.

De eerste spreker die Phileutonia feliciteerde met haar nieuwe president was wethouder Stienen , die sprak namens B&W van de gemeente Helmond. Hij dankte Sander van der Lande voor alles wat hij voor Phileutonia, en daarmee ook voor Helmond heeft betekend. Als blijk van waardering bood hij Sander een Litho aan met daarop de highlights van de gemeente. Een mooie, blijvende herinnering.

Als laatste preker kwam Peter Sandbrink, zakelijk compagnon en vriend van Wim Hillenbrink, om Phileutonia én Wim te feliciteren met de formele installatie. Hij bood de vereniging aan om als “Manders Totaal” het buitenschilderwerk van het verenigingsgebouw tijdens de zittingsperiode van Wim als president, gratis te onderhouden. Tot slot verraste hij de vereniging met de opbrengst van de pleinverkoop bij Manders Totaal op 8 oktober, van 1000 Euro, ter beschikking te stellen aan de jeugd commissie van Phileutonia.

Hierna werd het officiële gedeelte door de ceremoniemeester beëindigd en begon de zeer goed bezochte, gezellige en goed verzorgde receptie.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha