Op zondag 9 oktober wisselt de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia van president. De huidige president, Sander van der Lande, draagt die dag zijn functie formeel over aan Wim Hillenbrink.

Sander van der Lande wim-hillenbrink

Sander van der Lande is sinds juni 2006 commissaris bij KSH Phileutonia en volgde op 7 oktober 2007 Wim Kuypers op als President. In het dagelijkse leven is hij directeur van Lande Group. Een uniek meubelbedrijf met productie-units in Nederland, België en Turkije, waar maatwerk en design- en projectmeubilair van o.a. de merken Artifort, Lande en Zwaardvis worden ontwikkeld en geproduceerd. Sander is een zoon van Wilfried van der Lande, die meer dan 40 jaar commissaris bij Phileutonia was. De harmonie was en is binnen de familie Van der Lande méér dan een begrip.

Belangrijke zaken waarvoor Sander zich tijdens zijn presidentschap sterk maakte zijn o.a. de reorganisatie van de administratie, de dirigentenwissel, de ingrijpende renovatie van het verenigingsgebouw, de onvergetelijke jubileumviering met het 160 jarig bestaan in 2010 en de bestuurlijke hervorming waarbij de betrokkenheid van alle leden is versterkt door medeverantwoordelijkheid te dragen door het participeren in de diverse ingestelde commissies.
Sander ervaart Phileutonia als een grote familie met een warm hart, eerlijk en herkenbaar. Als een vereniging die hem energie heeft gekost, maar zeker ook heeft gegeven, en waar hij altijd bij betrokken zal blijven.

Mede door zijn inzet en verdienste als president van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia werd hij in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De nieuwe president is de 51-jarige Wim Hillenbrink. Hij woont samen met Birgitte van Lieshout in Overloon. Birgitte is een dochter van Jack van Lieshout, die ook commissaris is bij Phileutonia. Wim heeft twee kinderen, dochter Robin van 17 en zoon Mees van 14. Samen met zijn compagnon is hij directeur eigenaar van Manders Totaal, waaronder een schildersbedrijf, een vastgoedonderhoudsbedrijf en een bedrijf dat special coatings aanbrengt. Manders Totaal heeft een vestiging in Helmond en in Venray.

Wim Hillenbrink is sinds 2012 commissaris bij Phileutonia. Hij is door beschermheer Jan-Renier Swinkels en president Sander van der Lande gevraagd om het presidentschap op zich te nemen en heeft dat als grote eer ervaren. Wim vindt het belangrijk zijn maatschappelijke plicht niet uit het oog te verliezen. Bovendien vindt hij Phileutonia de mooiste vereniging van Helmond die hem veel plezier brengt en daar zet hij zich graag voor in.

Wim gaat zich in de voetsporen van zijn voorganger Sander sterk maken voor een goede organisatie binnen de vereniging met veel oog voor de jeugd. Inmiddels is een nieuw gevormde jeugd commissie druk in de weer om werving, opleiding en uiteindelijk het begeleiden van jeugdige muzikanten naar een hoger plan te tillen.
Het geheel vernieuwde opleidingstraject zal gepresenteerd worden tijdens een speciale open dag op 5 november a.s.! Houdt de media in de gaten.
Daarnaast wil hij de communicatie en bestuursvorm graag aanpassen aan de huidige standaard. Modernisering van de vereniging met behoud van tradities en historie vindt hij belangrijk. Meer tegenwaarde voor de vele sponsoren die Phileutonia rijk is mag daarbij niet vergeten worden.
Wim Hillenbrink is op 19 juli jl. gekozen als opvolger van Sander van der Lande tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering.

De formele overdracht vindt plaats op zondag 9 oktober tijdens een besloten ceremoniële bijeenkomst in het verenigingsgebouw. Aansluitend wordt voor genodigden een receptie gehouden.

De voorzitter van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia draagt de titel van “president” conform de statuten van de oprichtingsvergadering in 1850.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha