Phileutonia & Friends staat dit jaar voor een groot deel in het teken van de jeugd. Binnen de vereniging zijn er diverse geledingen. De jongere leden hebben hun eigen orkesten waarin ze worden klaargestoomd voor het grote werk. Letterlijk én figuurlijk. Zij vormen de toekomstige basis van Phileutonia, want het is ècht zo: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! En iedereen die hart heeft voor de vereniging heeft koestert dat. 

IMG_5120
Jeugdige trommelaars vinden een plaats in de Tikgroep, waar Jan van der Sommen zowel de scepter als het stokje zwaait. Onder zijn leiding zijn ze al enige tijd aan repeteren voor hun optreden samen met Pieporkest en Hippe Gasten. 

Onder hen Maurice, al zeker drie jaar op les en voor de derde keer deelnemer. Hij heeft er heel veel zin in, net als Dick. Ze kennen inmiddels de stukken uit hun hoofd (en bij hun is dat ook letterlijk uit het hoofd, ze zullen geen bladmuziek bij zich hebben!). Maurice vindt het heel gezellig om liedjes te spelen, vooral als hij ziet dat het publiek er vrolijk van wordt. En hij wordt er ook heel blij van als hij goed heeft gespeeld. Ook Bart bereidt zich voor op Pileutonia & Friends. Hij is nota bene ziek, maar toch komt hij trouw repeteren. 

Geen van allen is zenuwachtig voor het optreden, ze hebben er allemaal zin in, want voor deze gelegenheid worden de high tension ofwel ‘schotse drums’ uit de koffer gehaald, waarmee ze 17 juli op het podium zullen staan. Hoe dat klinkt gaan ze niet verklappen. Ze doen niets uit de doeken over het optreden, dat blijft een verrassing. Ze hopen dat er veel publiek zal komen, zodat iedereen kan zien wat de jonge leden in huis hebben. Dus namens de jonge tamboers: tot gauw, tot bij Phileutonia & Friends! 

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha