Zondag 22 november was een bijzonder feestelijke dag voor onze vereniging. Phileutonia verwelkomt zes nieuwe commissarissen, viert het 165 jarig bestaan én het jaarlijkse Ceciliafeest.

_GerardVanHal_Phil221115001Foto: Gerard van Hal

Fotoboek Installatie Commissarissen
Fotoboek Ceciliafeest
Uitslag loterij

‘s Middags werden de aspirant commissarissen Hans Blanksma, Xavier Broeckx, Peter de Bruin, Piet Heerkens, René Lammers en Guus van Oorschot met het gehele commissariaat door het corps opgehaald bij West Ende en in stijl muzikaal begeleid naar het verenigingsgebouw. Hier hadden alle genodigden zich verzameld en vond de officiële installatie door de Beschermheer Jan Renier Swinkels plaats.


Na de gebruikelijke speeches stelden de nieuwe commissarissen zichzelf in een kort praatje aan de aanwezigen voor, waarna Piet Heerkens namens alle zes een nieuwe  bastrombone aan de vereniging aanbood. Deze werd in dank door Sander in ontvangst genomen en overhandigd aan onze trotse trombonist Carel Nooijen.

Aansluitend werden ook een aantal jubilarissen gehuldigd. Liesbeth Boon, Elle de Wolf, Inge Pebesma en Albert Berkers  werden gehuldigd met hun 12,5 jarig jubileum. Coen v.d. Zanden houdt dat te goed want die was niet aanwezig. Han Jager is gehuldigd met zijn 25 jarig jubileum. Allemaal hartelijk gefeliciteerd.
Als extra verassing werd ook Marion Kat door de voorzitter naar voren gevraagd. Marion kreeg als dank voor haar langdurige vrijwillige inzet voor de jaarlijkse Royal Phileutonia Proms, de Gouden Tipi uitgereikt. De trofee die ooit door Phileutonia in het leven is geroepen voor vrijwilligers die zich meer dan bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het welslagen van de Proms. Marion, proficiat.
Hierna werden alle aanwezigen door Sander uitgenodigd voor een  hapje en een drankje in de voormalige showroom van garage Obers, die hiervoor smaakvol was ingericht door de mensen van de Briketterie. Het was een zeer gezellige borrel met de muzikale omlijsting van onze jeugdkapel Applaus. Intussen werd de zaal van het verenigingsgebouw gereed gemaakt voor de viering van het 165 jarig bestaan van de vereniging en het jaarlijkse Ceciliafeest voor leden, commissarissen en vrijwilligers.
Tegen 17.00 uur gaf de ceremoniemeester Gertjan Dicker aan dat het openbare gedeelte was afgelopen. De leden en commissarissen wandelden terug naar het verenigingsgebouw, waar intussen het buffet was voorbereid.
Het buffet werd op uitnodiging van de voorzitter geopend door de nieuwe commissarissen en de jubilarissen. Het was weer een geweldig goed verzorgd koud en warm buffet, fantastisch.
Hierna werd iedereen verrast door een optreden van de MacLaren Pipe Band uit Venlo. Dit is een geweldige doedelzak band waarin ook verschillende  leden en oud leden van Phileutonia actief zijn. De band maakte veel indruk en werd beloond met een daverend applaus. Na dit geweldige optreden kwam ook Sinterklaas met zijn Pieten nog op bezoek. Hij verraste alle kleine en grote kinderen en strooide royaal met snoep. Toen was het tijd voor de grote Phileutonia loterij. Tot het laatste moment konden loten worden gekocht voor fantastische prijzen. De hoofdprijs,een prachtige vakantiereis naar Gran Canaria, werd gewonnen door Celine Cuijten. Dit alles bracht de stemming er goed in. Proficiat Celine.
Daarna volgde een  spetterend optreden van de muziekkapel XBB uit Eindhoven en daarmee bleef het nog lang erg gezellig.
   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha