Op  zondag 25 januari houdt het harmonieorkest een concert om haar nieuwe dirigent voor te stellen: Dirk van de Weijer. In het concert hoor je alles wat de blaasmuziek van een harmonieconcert zo veelzijdig maakt. Van een klassieke Commando March, naar de Hymne of the Highlands tot een wals als in de Belle of the Ball en muziek uit de musical Chess.

SONY DSC

In september 2014 nam Dirk van de Weijer de muzikale leiding over het harmonieorkest over van Tom Koster. Met veel enthousiasme hebben het orkest en Dirk de afgelopen maanden gewerkt aan een eerste concertprogramma. En nu is het tijd om Dirk voor te stellen aan Helmond.

Alhoewel Dirk al jaren in Tilburg woont, is hij niet onbekend met Helmond. Oorspronkelijk komt hij uit Aarle-Rixtel en ging in Helmond naar school. Zoals vele goede dirigenten komt Dirk voort uit de harmonie-wereld en is een echt verenigingsmens. Na zijn studie Schoolmuziek studeerde hij harmonieorkestdirectie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Hardy Mertens en Jan Cober, met bijvak hoorn bij Jan van de Eijnden. Naast het dirigentschap van Phileutonia is hij verbonden aan harmonie ‘Concordia’ uit Berkel-Enschot. Bij Harmonie O en U in Beek en Donk vervult hij de functie van 2e dirigent. Verder was hij actief als dirigent bij het zomerorkest voor 2008 en 2009. Naast dirigeren, arrangeert en componeert hij regelmatig werken voor harmonieorkest.

We nodigen iedereen van harte uit om dit concert bij te wonen. Aansluitend is er de gelegenheid om kennis te maken met Dirk en gezellig na te borrelen.

Datum: zondag 25 januari
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Locatie: De Cacaofabriek
Entree: vrijwillige bijdrage
Plaatsen reserveren: mail naar orkestcommissie@phileutonia.nl of in het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk NW 27b in Helmond.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha