Helmond – Na het succesvolle optreden op het Carat podium in Stadspark De Warande in juli, staan Slagwerkgroep Phileutonia en Zanggroep Pabo opnieuw gezamenlijk op de planken. Deze unieke samenwerking tussen de twee Helmondse verenigingen krijgt een vervolg. Op zondagmiddag 12 oktober verzorgen beide verenigingen voor de tweede keer een gezamenlijk optreden, nu in Wijkhuis De Fonkel. Meer dan 100 leden staan garant voor een verrassend muzikale middag.

SONY DSC

Slagwerkgroep Phileutonia maakt deel uit van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. De Slagwerkgroep is een op zich staan orkest dat een grote verscheidenheid aan instrumenten bespeelt, waaronder marimba’s, xylofoons, snaredrums en percussie. Deze instrumenten leveren een bijzondere klank op waarmee het publiek aangenaam verrast wordt. Dat deze klanken perfect samengaan met de muzikale klanken van Zanggroep Pabo is al bewezen tijdens het recente optreden op de Proms. Zanggroep Pabo wordt onderverdeeld in: Pabo-Koor, Pabo-Junior en Pabo-Band. De meer dan 80 leden tellende vereniging brengt een zeer divers repertoire waar het geluid van de percussie-instruments perfect bij aansluit. De muzikale leiders Menno Bats, Erik van Vugt en Wilbert de Groot nemen deze middag om beurten het dirigentstokje in handen. De verenigingen vinden het belangrijk om te laten zien hoe bijzonder het is om muziek met elkaar uit te wisselen en samen muziek te maken. Het plezier wat zij hierin hebben willen zij graag uitdragen en delen met het publiek. Het programma is nog uitgebreider dan in juli en is zeker de moeite van het beluisteren waard. Het aantal toegangskaarten is beperkt, dus wees er snel bij.

Toegangskaarten à €5,- (inclusief 1 consumptie) zijn vanaf verkrijgbaar bij Reisbureau Worldwise, Doorpsstraat 40g in Stiphout, telefoon 0492-526943 of aan de kassa van Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 131 in Helmond. Van elk verkocht kaartje zal er door Phileutonia €1,- aan de Super Sociaal worden gedoneerd.
Datum: 12 oktober 2014. Aanvang voorstelling: 14.15 uur. De zaal is geopend vanaf 13.45 uur.

 

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha