Ad Vermeulen opnieuw winnaar “DE GOEIE TO(O)N”

In een overvolle, zinderende zaal Phileutonia vond vrijdag 26 oktober de finale plaats van het Kletstoernooi “DE GOEIE TO(O)N” met muzikale begeleiding van de Hoizeiers. Vanuit de twee voorronden, waar achttien kletsers aan meededen, hadden zich zes kletsers gekwalificeerd voor de finale. Om de kletsers niet in een koude zaal te laten starten was de amusementsgroep Striepke Veur uitgenodigd om de zaal op te “warmen”. En dat is aan deze Helmondse groep wel toevertrouwd. De stemming zat er direct goed in. Door loting was bepaald dat als eerste Ivo van Rossum als Bennie Zat (winnaar dan de publieksprijs uit de tweede voorronde) het spits mocht afbijten. Als tweede kwam Hans Verbaarschot als Bolletje Pretvet met een ietwat hoge stem vertellen hoe het is om te zijn gesteriliseerd. Als laatste voor de pauze verscheen Peter Ritsema in zijn creatie van Kees de Huisman, in de ton. Deze kletser had in de eerste voorronde de publieksprijs gewonnen.

In de pauze speelden “De Phillies” vol enthousiasme hun klanken de zaal in en werd het publiek van een lekker bitterballetje voorzien. Na de pauze kwam de winnaar van vorig jaar, Ad Vermeulen met zijn splinternieuwe creatie als Lijsttrekker op de bühne. Als vijfde kletser liet Rien van Genugten zien en horen dat Helmond mogelijk wel eens de verkeerde burgemeester had gekozen. Hij maakte als Burgemeester van Lagerwal het nodige mee. Als laatste kwam Wichard de Benis, in de ton. Hij nam het publiek mee op wintersport naar Tsjechië als Jo de La op de lange latten. Tijdens het juryberaad lieten “De Phillies” het publiek genieten van gezellige muziek en wisten zij de stemming tot ongekende hoogte te laten stijgen. Dat alle deelnemers graag “DE GOEIE TO(O)N” wilden winnen was van hun gezichten af te lezen toen zij onder de opzwepende klanken van de kapel gezamenlijk naar het podium kwamen. Deze speciaal ontworpen wisseltrofee werd uitgereikt door Sander van der Lande, president van Phileutonia.

Tot winnaar van het toernooi werd Ad Vermeulen uitgeroepen. Hij nam de staande ovatie en de felicitaties van de collega kletsers en publiek met gepaste trots in ontvangst. Als tweede eindigde Wichard de Benis en de derde plaats viel in handen van Rien van Genugten. De “FRANS BRUGMANSPUBLIEKSPRIJS” werd in ontvangst genomen door Ivo van Rossum. De drie wildcards voor het toernooi van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap werden gewonnen door Wichard de Benis, Rien van Genugten en Ivo van Rossum.

De organisatie kijkt terug op een prachtig evenement en de data zijn voor volgend jaar al bekend, namelijk 11, 18 en 25 oktober.

Bekijk ook het fotoalbum.
Zie speciale site voor uitgebreide verslagen.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha