Vrijdagavond 12 oktober is bij Phileutonia het carnavals seizoen geopend met de eerste voorronde van het inmiddels bekende kletstoernooi “De Goeie To(o)n”.

Door de grootschalige verbouwing van het verenigingsgebouw kan het toernooi dit jaar niet plaatsvinden in de vertrouwde Phileutonia zaal en moest worden omgezien naar een andere locatie. Die was snel gevonden in het naastliggende, leegstaande pand waar voorheen Beter Bed gehuisvest was. Het is verbazend om te zien hoe de vrijwilligers van Phileutonia deze grote, kille en lege winkelruimte met weinig middelen in korte tijd hebben omgebouwd naar een gezellige sfeervolle zaal waar het goed toeven is. Een groot compliment aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt is hier zeer op zijn plaats.

Vanaf 19.00 uur kwam het publiek binnen druppelen en rond de klok 19.30 uur klonken de klanken van blaaskapel “De Hoizeiers”. Het werd gezellig druk en de stemming kwam er goed in. Klokslag 20.00 uur ging het toernooi van start. Maar liefst 9 kletsers toetsten hun nieuwste creaties op het publiek en streden daarmee om een finaleplaats voor de wisseltrofee “De Goeie To(o)n”. De deelnemende kletsers tijdens deze eerste voorronde waren: Ton Hendrikx, Noud vd Ven, Rien van Genugten, Roel Hanssen, Peter Ritsema, Hans Verbaarschot, Peter van der Maas, Wichard de Benis en Frans van Zeeland.

De optredens waren kwalitatief van hoog nivo en zijn beoordeeld door een aanwezige vakjury. De finale plaatsen kunnen echter pas vergeven worden na de tweede voorronde op vrijdag 19 oktober. Voor de publiekswinnaar van het toernooi is er de felbegeerde Frans Brugmans Publieksprijs te verdienen. De publieksprijs van deze avond werd zeer verdienstelijk gewonnen door Peter Ritsema met zijn fantastische creatie “Kees de huisman”.

Het was weer een geweldige avond met prachtige optredens onder begeleiding van de vrolijke klanken van blaaskapel “De Hoizeieres”. Complimenten ook aan stichting Klets en Zwets en aan de vrijwilligers van Phileutonia.

Alaaf.

Bekijk ook het fotoalbum.
Zie speciale site voor uitgebreide verslagen.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha