De maand oktober staat weer voor de deur en dat betekent dat het carnavalsseizoen weer langzaam op gang komt. De kletsers hebben hun creaties in de grondverf staan. Daarom weer hoog tijd om ze voor te stellen aan het publiek. Voor het tweede jaar wordt dan ook het kletstoernooi onder de naam “DE GOEIE TO(O)N” georganiseerd door de Stichting Klets en Zwets in Helmond in samenwerking met de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. Een toernooi dat zich vorig jaar al mocht verheugen op heel veel publieke belangstelling.

Het toernooi is bedoeld om nieuwe talenten of minder ervaren kletsers de kans te geven om ervaring op te doen én om ervaren kletsers de gelegenheid te bieden om hun klets, die zich nog in de try-out fase bevindt, uit te proberen.

Het toernooi kent twee voorronden waarbij er elke avond negen kletsers optreden. Deze voorronden vinden plaats op de vrijdagen 12 en 19 oktober. In de finale, op vrijdag 26 oktober, zullen, nadat Striepke Veur de zaal heeft opgewarmd, zes finalisten gaan strijden om de wisseltrofee “DE GOEIE TO(O)N”. Daarnaast zal er voor de publiekswinnaar de FRANS BRUGMANSPUBLIEKSPRIJS te verdienen zijn. Bovendien kunnen er drie kletsers een wildcard verdienen voor de voorronden van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap.

Voor deze editie hebben zich maar liefst 35 kletsers aangemeld. Er kunnen slechts 18 deelnemers geplaatst worden. Dit betekent dus dat een groot aantal kletsers teleurgesteld moest worden. De organisatie is uiteraard bijzonder content dat de kletsers graag op dit toernooi willen optreden.

De muziek wordt verzorgd door blaaskapel De Hoizeiers en jeugdkapel De Phillies van Phileutonia.

Het kletstoernooi wordt gehouden in het Verenigingsgebouw van Phileutonia aan de Kanaaldijk in Helmond. De ingang naar de zaal bevindt zich aan de achterzijde, aan Het Oude Huys. Voor een routebeschrijving verwijzen wij u naar de website van Phileutonia.

De entreeprijs bedraagt € 6,- voor de voorronde (€ 5,- bij voorverkoop)  en €11,- voor de finale (€ 10,- bij voorverkoop). Een passe-partout kost € 17,50.

Kaarten bestellen kan vanaf heden bij Phileutonia per mail (harmonie@phileutonia.nl) of telefonisch (0492–549961).

Winnaar vorig jaar: Ad Vermeulen

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha