Vrijdag 25 mei werd Phileutonia gastvrij ontvangen door de plaatselijke BVO voor een gezamenlijke training en wedstrijd met de selectie van Helmond Sport. Onder leiding van trainers Mario Verlijsdonk en Rein van Duijnhoven werd een professionele training afgewerkt in het Lavans-stadion. Deze werd vervolgd door een wedstrijd waarin spelers van Helmond Sport en leden van Phileutonia twee teams vormden.

Een deel van de selectie was al op vakantie na het net niet bereiken van de eredivisie in de play-offs. Toch waren er nog plaatselijke helden genoeg die hun uiterste best deden er een bijzondere gebeurtenis van te maken. O.a. vaste waardes Charles Kazlauskas, Daniel Guijo Velasco, Bjorn Sengier, Emrullah Guvenc en zelfs nieuwe voorzitter Philippe van Esch deden mee.

Na een spannende wedstrijd, waarin de meeste goals op naam van de jeugdige Phileutonia-spelers kwamen te staan, werd afgesloten met het nemen van een aantal penalty’s. De spelers en het publiek hadden deze wedstrijd te danken aan een eerder gala waarin onze voorzitter en commissarissen het hoogste bod uitbrachten.

Dank hiervoor en ook dank aan Helmond Sport voor de gastvrije ontvangst en mooie herinnering.

Bekijk ook het fotoalbum.

Tekst: Thijs
Foto’s: Martine

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha