Ook dit jaar namen de Phillies weer deel aan het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap op Hemelvaartsdag. De zeventiende editie had een deelnemersveld van 31 kapellen, daarmee staat dit festival bekend als één van de grootste in Nederland. 

Opvallend was de grote toestroom van kapellen uit onze regio. Hoewel Groenlo toch bijna twee uur reizen is, waren er drie deelnemers uit Helmond. Naast de Phillies waren namelijk ook Navenant en de Blue Band van de partij.

Elke deelnemende kapel mocht vijf keer optreden, waarvan vier keer in het oude vestigingsstadje Groenlo. Het vijfde optreden was op een nabij gelegen camping, waar elke kapel met een minitreintje naartoe werd gebracht.

In het treintje konden vele muzikanten het niet laten om een aantal nummers te laten horen. Op de terugweg konden we echter rekenen op een echte rondleiding van onze Bram, die langs de machinist plaats had genomen en via de microfoon leuke weetjes over Groenlo wist te melden.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, dat op veel belangstelling van publiek kon rekenen. Vooral op de markt kon je over de koppen lopen, daarom was het voor elke kapel een feestje om daar te spelen.

De Phillies hebben de maand juni nog een drukke agenda. Op 3 juni treden ze op in Eersel, 10 juni nemen ze weer deel aan de Bemmelse dweildag en natuurlijk zijn ze te zien op de Royal Phileutonia Proms op 23 juni en 24 juni. Houd daarom www.dephillies.com de komende tijd goed in de gaten!

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha