Zondag 22 april was het dan zover : het optreden van de slagwerkgroep in Obbicht. We moesten al vroeg vertrekken (8.45) Nog niet iedereen was even wakker, en daar was de nodige koffie voor nodig. Na een klein uurtje in de auto waren we in Limburg aangekomen. We hadden nog wat tijd om ons voor te bereiden op de twee stukken die we gingen spelen.

Voor warming up had Ton Verlinden besloten om eens te gaan kijken hoeveel slagen hij binnen 1 minuut kon halen. Dit was een hoog aantal en hij stond zowaar op de 1e plaats. De jeugdigen onder ons bleven verslag doen iedere keer als er iemand een poging had gedaan om deze score ook te halen.

We hebben de 2 stukken gespeeld en dit ging zowaar niet verkeerd! De jury heeft een mooi rapport voor ons geschreven. De stukken staan al goed in de grondverf dus we zijn op de goede weg. Het zijn zowaar niet de makkelijkste stukken om te spelen.

Maandagavond tijdens de repetitie ging de telefoon en werd er gevraagd naar Ton met de vlugge handjes. Jaja hij heeft zowaar de 1e plek behouden met het aantal slagen binnen 1 minuut en heeft een hele mooie prijs gewonnen: Een stokkentas met inhoud.

Het was een mooie oefening en dit belooft veel goeds voor het concours. Nu op naar de proms!!

Tekst: Ilse
Foto’s: Willem

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha