De finale van het nieuwe Helmondse kletstoernooi “De Goeie To(o)n” zou wat beloven. Na twee zeer geslaagde voorrondes waren de verwachtingen hoog gespannen… Het publiek was het er al snel over eens dat de jury het niet gemakkelijk zou krijgen. Het is natuurlijk ook niet eenvoudig om de diversiteit aan deelnemers te beoordelen. Daarom stond het eigenlijk op voorhand al vast dat er geen verliezers zouden zijn, maar enkel winnaars. De grootste winnaar van de avond werd het publiek, want zij werden door alle zes de finalisten op een prachtige klets getrakteerd.


Dat alle deelnemers graag “DE GOEIE TO(O)N” wilden winnen was van hun gezichten af te lezen toen zij het podium opkwamen. De speciaal ontworpen wisseltrofee werd uitgereikt door onze voorzitter Sander van der Lande.

Tot winnaar van het toernooi werd Ad Vermeulen uitgeroepen. Hij nam de staande ovatie en de felicitaties van de collega kletsers en publiek met gepaste trots in ontvangst. Als tweede eindigde Frans van Zeeland en de derde plaats viel in handen van Dirk Kouwenberg. Zij hebben hiermee meteen een wildcard te pakken voor het toernooi van de Keiekletsavonden om de Zilveren Narrenkap. De “FRANS BRUGMANSPUBLIEKSPRIJS” werd in ontvangst genomen door Frans van Zeeland.

Unaniem waren de kletsers het er over eens dat het voor hen prachtig was om in zo’n zaal voor dit geweldige publiek op te mogen treden.

De organisatie kan terugkijken op een prachtig evenement. Het toernooi zal jaarlijks plaats gaan vinden op de laatste drie vrijdagen van oktober. De organisatie hoopt dan ook dat volgend jaar weer veel kletsers zich zullen inschrijven. Onbekende, pas beginnende, jonge kletsers die hun klets laten horen, maar ook ervaren kletsers die hun nieuwste klets gaan uitproberen.

Bekijk ook het fotoboek

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha