Er waren vandaag 20 kapellen met in totaal zo’n 300 muzikanten in de stad. Vanaf 12.00 uur, na de aftrap bij het Carat 0492 podium, trokken de kapellen door het centrum van Helmond. De Phillies verzorgden in totaal vier optredens, te beginnen op de Haven, waar het aantal toeschouwers voorzichtig op gang kwam en de stemming er langzaamaan in kwam.

Het volgende optreden op de Markt op het Carat-podium werd door vele enthousiaste muziekliefhebbers beluisterd en iedereen kreeg er steeds meer zin in. Ook de vele kinderen, die een plaatsje vooraan hadden, deden vrolijk mee. Het werd steeds drukker in de stad, zodat het derde optreden op de Markt een gezellige boel werd.

        

Het laatste optreden was bij de Veestraatbrug met veel toeschouwers, waaronder ook heel wat terrasbezoekers. Er werd flink mee geklapt en hier en daar werd er gedanst.

Helaas zijn de Phillies deze keer niet in de prijzen gevallen. Er was bij de prijsuitreiking op de Haven maar 1 prijs te vergeven “De Gouden Hellemonder” en die ging naar “Blusswerruk” uit Eindhoven. Maar, de Phillies hebben zich van hun beste kant laten zien en het was een geslaagde dag.

Een leuke bijkomstigheid was, dat er veel supporters waren meegekomen, waaronder ook een hele groep jeugd van Phileutonia.

Bekijk ook het fotoboek

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha