Afgelopen weekend hebben we leerlingenweekend gehad, waar dan ook heel veel leerlingen aan meededen. Toen alle leerlingen aanwezig waren werden de groepjes voorgelezen en met het groepje waar je in zat moest je het hele weekend opdrachten uitvoeren om te zorgen dat je zou winnen. Toen iedereen een groepje had gingen we beginnen aan de eerste opdracht. De opdracht was dat je met je groepje het hoogste en het mooiste lied zou zingen, het beste dansje maken en het mooiste muziekstuk zou spelen voor de grote finale van zondag. Iedereen ging snel aan de slag en al snel klonken er allerlei vrolijke noten door het gebouw. Na een morgen hard werken had iedereen honger gekregen en was het tijd voor de lunch.

Toen iedereen even geoefend had fietsten we per groepjes naar de hondenclub. Daar kregen we een demonstratie van politiehonden met uitleg van Sjef.

Na de lunch gingen we groepje voor groepje op weg naar de hondenclub waar we de hele middag allerlei spelletjes hebben gedaan. Maar we kregen eerst een politiehonden demonstratie, heel leuk! We begonnen met reuze mikado, teambal, spons doorgeven . De teamleiding deed een beetje lomp bij het balspel en dat leverde twee gewonden op, gelukkig alleen bij hun zelf. Hierna had iedereen dorst en kregen we een blikje drinken en een wafel. We gingen verder met het schreeuwspel, sponzenvolley en waterballonnen gooien. ’s Avonds had Johan de barbecue aangestoken en at iedereen zijn buikje vol. Toen iedereen genoeg gegeten had fietsten we met de groepjes weer terug naar het Phileutonia gebouw.

Bij het Phileutonia gebouw aangekomen gingen we in een grote kring spelletjes doen. Daarna deden we de ‘grote sterren quiz’. Toen het donker werd gingen de jongere kinderen een film kijken en de grotere kinderen gingen met Thijs en Gilian mee naar boven om naar het verhaal van Gekke Willempie te luisteren, om vervolgens extra bang een spooktocht in de Warande te bewandelen. Toen we terugkwamen heeft iedereen zijn bed opgemaakt en is toen natuurlijk NIET gaan slapen! Rond een uur of drie sliep iedereen wel, op een paar kinderen na….

‘s Ochtends werden we gewekt door iemand die op de gong sloeg. Waar we heel blij mee waren. Iedereen kleedde zich aan en de begeleiding dekte de tafel voor het ontbijt. Na het ontbijt ging ieder groepje weer hard aan de slag om ‘s middags een mooie opvoering neer te zetten. Na een paar uur hard werken gingen we lunchen. En dat was een lekkere verrassing want we aten pannenkoeken!

‘s Middags voerden de groepjes alle geoefende liedjes, dansjes en muziekstukjes voor elkaar op. Wat we ‘s middags ook voor alle ouders deden. Toen alles was opgevoerd werd het winnende groepje van de ‘muzikale olympische spelen’ bekend gemaakt, dat was het groepje van Karin, zij vertegenwoordigden Griekenland. Hierna was het afgelopen, pakte iedereen zijn spullen en ging naar huis.

Het was echt een superweekend!


Geschreven door: Christa, Cathelijn, Greet en Miek

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha