Het plein van het Elkerliek Ziekenhuis was vanavond blauw met rood gekleurd; een combinatie die je niet vaak ziet in de Helmondse wereld van de harmonie; Phileutonia en het Helmonds Muziek Corps samen musicerend.

Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Vanavond stond de Stichting “Helmond voor Helmond” centraal. Deze stichting is in het leven geroepen in het kader van de strijd tegen kanker in onze stad. Vele dappere Helmonders hebben keihard getraind om dit weekend de Mont Ventoux in Frankrijk te kunnen beklimmen met als doel het bijeenbrengen van minimaal 200.000 euro, dat volledig ten goede komt aan de afdeling oncologie van het Elkerliek ziekenhuis. Burgemeester Jacobs maakte bekend dat dit streven met 215.000 euro ruimschoots gehaald is.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben Phileutonia en het HMC de handen ineen geslagen en samen een serenade gebracht. Ook de voorzitters van beide harmonieën zullen zich dit weekend in het zweet werken voor het goede doel. Daar zijn wij erg trots op en wij wensen ze heel veel succes!

Bekijk ook het fotoboek.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha