mei 232011
 

Met een trotse glimlach, koude rillingen van de spanning en klamme handje om de stokken, begon de tikgroep aan het eerste muziekstuk van het koffieconcert op deze warme zondagmorgen. Onder leiding van Jan van der Sommen lieten de jonge slagwerkers drie vrolijke werken horen; een mooie aftrap voor een muzikale ochtend.

Het Piep Orkest, dat onze stermuzikanten in spé vertegenwoordigt, nam ons onder leiding van Esther Warmerdam vervolgens mee naar de magische wereld van Disney; herkenbare nummers uit o.a. “Aladdin” en “The Lion King”, lieten het publiek vrolijk mee swingen. Het jeugd blokfluitensemble, begeleid door Karin Willems, voegde daar nog een extra dimensie van klankkleur aan toe.

Voor het Philbee orkest was deze ochtend een mooie gelegenheid om te oefenen voor grotere optredens. “Dit koffieconcert is een goede try-out voor de aankomende Phileutonia Proms op 2 en 3 juli.” Aldus Adri Tempelaars, dirigent van het Philbee orkest. Deze zomer zal hij samen met zijn orkest dit grote muzikale evenement afsluiten.

Het jaarlijkse koffieconcert is bedoeld om jong en oud enthousiast te maken voor de A en B muziekopleidingen van Phileutonia en zo de harmonie te versterken met nieuwe muzikanten. Mede dankzij het bekendmaken van deze dag op basisscholen, was de kleine jeugd goed vertegenwoordigd.

Bekijk ook ons fotoalbum.

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha