Muziekschool Art4U in Veldhoven was vandaag het decor van een dubbelconcert gegeven door het harmonieorkest van Phileutonia in samenwerking met het Veldhovens Muziekkorps. Dit concert was, net zoals het concert van 30 januari in Brandevoort, een voorbereiding op het aanstaande concours in november. Twee jaar geleden was het VMK te gast in Helmond. Vandaag waren wij te gast in het Veldhovense.

Na het inspelen kon de uitvoering beginnen. Phileutonia beet het spits af en zoals lady speaker Inge Pebesma vertelde, voerden de klanken van “Martenizza” ons mee naar het begin van de lente. Na “La Quintessenza”, “Oremos” en “Bulgarian Dances” sloot Phileutonia af met de mooie paso doble “Malagueña”.

Na de pauze was het de beurt aan het Veldhovens Muziekkorps. Onder leiding van Stef Bazelmans brachten de muzikanten een gevarieerd programma ten gehore: van volksmuziek tot swingende jazz.

Beide korpsen hebben zich van hun beste kant laten zien en dat maakte het luisteren naar dit concert op deze zonnige dag zeker de moeite waard!

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha