Het evenement

 

De “Royal Phileutonia Proms” is een jaarlijks terugkerend evenement dat voor de bevolking van Helmond en de regio een muzikaal hoogtepunt betekent. Dit non-stop muziekevenement biedt een podium aan de (betere) muziekgezelschappen uit de regio en ver daarbuiten. Het evenement trekt tussen de 5000 en 7000 bezoekers in verschillende leeftijdscategorieën. De toegang tot dit evenement is elk jaar gratis.

Historie
In 1996 vond de eerste Royal Phileutonia Proms plaats, waarna het evenement is uitgegroeid tot een van Helmonds toonaangevende evenementen. De Proms wordt altijd op de laatste zondag in juni of de eerste zondag in juli georganiseerd. De organisatie van dit evenement is volledig in handen van de evenementencommissie van K.S.H. Phileutonia in een goede samenwerking met de stichting VVV – Stadspromotie Helmond.

Een muzikale dag in het park
Aangezien Phileutonia ‘vrienden van de goede toon’ betekent staan muzikale vriendschappen vaak voorop. Wat maakt een promsconcert nu zo speciaal? Het is de unieke mix van bekende klassieke melodieën en pop evergreens, waarmee dit evenement de grenzen verlegt binnen de muziek. Maar ook alle andere muziekstijlen hebben in de loop der jaren een plek gekregen in het programma.

Locatie
Het Carat concertpaviljoen is gelegen aan de rand van een bos aan de noordwest rand van Helmond. Dit bos maakte al vanaf het jaar 1100 deel uit van het grondgebied behorende bij het ook uit die tijd daterende kasteel van Helmond, dat nu in het centrum van de stad is gelegen.
Het concertpaviljoen bestaat uit een in een grote vijver drijvend podium met moderne doorzichtige overkapping (“toren”model). Dit paviljoen vormt het sfeervolle hart van het evenement.

Route en bereikbaarheid
Stadspark de Warande is goed bereikbaar. Voor de fietsers zijn er fietsenstallingen. Er zijn beperkt parkeerplaatsen beschikbaar. U kunt ook parkeren bij het nabij gelegen Elkerliek Ziekenhuis.

Hier vindt u een uitgebreide routebeschrijving.

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha