2011

 

Royal Phileutonia Proms 2011 op 2 & 3 juli
De zestiende editie van de Royal Phileutonia Proms stond dit jaar in het teken van 24 uur muziek, voor het eerst gedurende een heel weekend en in samenwerking met SamenLoop voor Hoop. Op zaterdag 2 en zondag 3 juli was er in Stadspark de Warande 24 uur non-stop live muziek te horen.

SamenLoop voor Hoop
Op zaterdag start SamenLoop voor Hoop, een internationaal evenement, onder de vlag van KWF Kankerbestrijding voor het eerst in Helmond. In nauwe samenwerking met Stadsharmonie Phileutonia. Met dit inspirerende evenement wordt het leven gevierd, geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek, (ex)kankerpatiënten in het zonnetje gezet en overledenen herdacht. SamenLoop voor Hoop wordt, net als de Proms, door vrijwilligers georganiseerd. Phileutonia kan zich helemaal vinden in het doel van dit evenement en heeft daarom graag haar steentje bijgedragen.

Het startsein
Op zaterdag om 13.00 wordt het startsein gegeven voor de Samenloop en wordt de eerste ronde gelopen met voorop (ex)kankerpatiënten en hun familie, begeleid door het straatcorps van Phileutonia. Zo’n 35 teams lopen mee gedurende 24 uur. Er heeft zich inmiddels al flink wat publiek verzameld in de Warande. Dan begint ook het muziekspektakel, dat tot zondagavond 23.30 uur zal duren. Pointwood Bigband bijt het spits af, gevolgd door Mannenkoor Lambardi en Ragazzi, een echte Helmondse blaaskapel. Daarna neemt popkoor Voyss het podium over met een veelzijdig repertoire, gezongen door zo´n 80 dames en heren. Het volgende optreden is voor de Philips Brass&Percussionband. Aan het begin van de avond is de beurt aan de bevriende harmonie uit Aix en Provence, die dit weekend bij Phileutonia te gast is.

De avond valt
Als de avond valt en het langzaamaan steeds drukker wordt, gaat Funtain los! Zij weten het publiek in de stemming te brengen voor de rest van de avond. 32 Blues en The Gipsy Mood zetten de sfeer door en geven de lopers energie om vol te houden. Het wordt langzaamaan donker als Halfvol speelt en de opmaat verzorgt voor de kaarsenceremonie. De kaarsen worden aangestoken en de vijver wordt verlicht door 5500 kaarsen. Als dan ook nog alle survivors met fakkels een ronde lopen, maken alle bezoekers een ontroerend moment mee, gevolgd door twee minuten stilte. Aan het eind van deze eerste dag sluit de Joël Borelli Show het programma af en zet de tent op z´n kop.

Zondag 3 juli
Helmond wordt wakker. De lopers hebben de hele nacht doorgelopen.Voor de nieuwkomers deze morgen is er een warming­up en daarna gaat de pas er weer in. Het Promsprogramma begint om 10.30 uur met het Gospelkoor Ringshout en een optreden van de harmonie uit Aix en Provence.

De zon schijnt
Het is prachtig weer en druk als de Rimboband samen met kunstfluiter Geert Chatrou optreedt. Zoals elk jaar is ook nu de Rimboband weer vol enthousiasme aanwezig met dit keer Geert Chatrou als hun gastsolist. Dan staan vervolgens de Embrassibles op het programma. Om 13.00 uur wordt SamenLoop voor Hoop afgesloten met een slotronde en het bekendmaken van de opbrengst: € 70.000. Voor de jeugd treedt het Pieporkest en de Tikgroep op, samen met de Peer de Graafmachine, met een hilarische familievoorstelling. De Egerländerkapel Zum Grünen Kranz spelen op het zijpodium om de stemming er goed in te houden, terwijl Johnny Rosenberg en zijn trio zich opmaken voor hun spetterende optreden. Paris Texas, de Slagwerkgroep van Phileutonia en de Phillies zijn de volgende groepen, die het publiek en de sfeer vasthouden. Als Muppetstuff verschijnt is stil blijven zitten onmogelijk. Bigband Geldrop met zangeres zorgen voor een mooi intermezzo.

Grande finale
De Warande is in de loop van de avond volgelopen met duizenden toeschouwers en luisteraars. En dan gaan Phileutonia & Friends los voor de grote finale van dit 24 uur durende evenement. Het Philbee orkest, onder leiding van Adri Tempelaars treedt op met Klezzmerorkest Di Gojim, Patrich Curfs en Manuela Kemp. Van Bulgarian Dances, Klezzmerdiscovery tot Ich bin wie Du en Unchain my heart. Met als finale song ” Ik kan het niet alleen”.

Het was een fantastisch en gedenkwaardig weekend.Downloads:

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha