2010

 

Royal Phileutonia Proms 2010

Zondag 4 juli stond in het teken van de vijftiende keer Royal Phileutonia Proms. Een daverend feest; ook al omdat de vereniging het 160-jarig bestaan viert en 100 jaar het predicaat Koninklijk draagt. En met fantastisch weer, heel veel publiek, een prachtig programma. Alle ingrediënten voor een mooie dag in stadspark de Warande.

Lokaal, nationaal en internationaal

Musikverein Hoffnung uit Hünsborn opende het programma met het traditioneel Frühshoppen. Deze muziekvereniging had op zaterdagavond ook al een Duitse avond verzorgd, samen met de Phillies en DJ Henk. Daarna wordt het stokje enthousiast, zoals altijd, overgenomen door de Rimboband. Op het zijpodium was er vervolgens een optreden van het koper- en fluitensemble van Phileutonia.

Intussen werd het grote podium in gereedheid gebracht voor een spetterend show van Samba Salad samen met de Tikgroep en het Pieporkest en AMV-leerlingen van Phileutonia. Zij maakten er samen een echte familievoorstelling van. Samba Salad maakt muziek voor kinderen met aansprekende thema’s en humor. Zoals beloofd een echt kinderprogramma en “oudervriendelijk”.

Het optreden van de kersverse band “Leanne!” zorgde voor heerlijk, rustige momenten op deze zomerse muzikale dag.

Het Philbee orkest, onder leiding van Adri Tempelaars bracht een prachtig optreden met medewerking van violiste Funkiye van Arkel en zangeres Britt Jansen.

De temperatuur stijgt

Bij het optreden van Gerard van Maasakkers met zijn Vaste Mannen krijgt het publiek het nog warmer dan het al was. Mooie Nederlandstalige en Brabantse liedjes. Sommige niet alleen begeleid door de Vaste Mannen, maar ook door het Philbee orkest, zoals “De fanfare van honger en dorst”. Gerard zingt ook nummers van zijn nieuwste CD, onder andere “’n Hand vol vrienden”. Britt Jansen neemt het stokje over en zingt voor het nog steeds groeiende aantal toeschouwers pop- en rocknummers. De slagwerkgroep van Phileutonia onder leiding van Menno Bats laat met haar optreden zoveel mogelijk facetten van het slagwerkrepertoire horen. De samenwerking met een theaterregisseur is terug te zien en beweging en presentatie. De Phillies zorgen, zoals gebruikelijk voor veel amusement tussen de bedrijven door. Altijd goed voor een geweldig feest. Met carnaval, maar zeker ook bij het jaarlijks evenement van de Proms. Avontuurlijk, dorstig, melancholisch en vrolijk. Dat is de Ierse en Engelse Folk van Tinkers, Drinkers, Dreamers.

Rock D’Opera nodigt uit om eens lekker te swingen. Lekker in het gehoor liggende muziek. Populair en modern repertoire afgewisseld met klassieke bekende nummers.

Phileutonia en Friends

En dan het grote moment. Het harmonieorkest van Phileutonia, onder leiding van Tom Koster sluit de vijftiende editie van de Royal Phileutonia Proms af. Een programma van klassiek, via rock en popmuziek tot een geweldig slot met Ellen ten Damme. Met onder andere de hit “Durf jij?” Met optredens van Olaf Schipper, trompet en de al eerder genoemde Rock D’ Opera. Het harmonieorkest en alle solisten sluiten gezamenlijk het concert af met het nummer “Zing,vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”.

Het einde van een dag om niet snel te vergeten.

Downloads:© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha