2012

 

Royal Phileutonia Proms 2012 op 23 & 24 juni
De zeventiende editie van de Phileutonia Proms bestond voor de tweede keer uit een weekend vol muziek voor iedereen. Van jong tot oud.

Op zaterdag 23 juni vond de eerste editie van het Kapellenfestival plaats in stadspark ‘de Warande’ in Helmond.
Rond de klok van half twee werd door presentator Rob Scheepers en blaaskapel ‘de Phillies’ het Kapellenfestival officieel geopend.

Vervolgens verspreidden de 12 deelnemers zich over het terrein en kregen ze de kans op te treden op een van de vier podia, waar ze door een deskundige jury beoordeeld werden op muzikaliteit, muziekkeuze en show. In de wedstrijdklasse streden Heavy Hoempa (Uden), de Vèrrekesblaos (Veldhoven), Smesh (Lieshout), Blitz (Eindhoven) en de Boere Soulstampers (Utrecht) om de prijzen. Met een minimaal verschil werd door de ‘Boere Soulstampers’ de eerste prijs in de wacht gesleept.

Ook in de Leutklasse was het tot op het laatst ontzettend spannend, uiteindelijk werd Navenant door de jury het beste bevonden. Naast Navenant namen in deze klasse ook deel: de Helmuntjes (Helmond), De Notenknaauwers (Gemert), Bende Gek (Rosmalen), de Zwarte Bende (Gemert) en Ragazzi (Helmond).

Na de prijsuitreiking werd er door feestbands 2SUR5 en Koolen’s New Project een mooi feestje gebouwd. Zo werd een geslaagde middag op een leuke manier gevierd! Grote verrassing was Brass Band ‘de Koppersnellers’ uit Den Bosch die tussen door een geweldig optreden verzorgden.

Tijdens het kapellenfestival is er speciaal voor kinderen Toetertonia, een muzikale belevenis. Kinderen van de basisscholen zijn uitgenodigd om mee te doen met de Toetertonia-speurtocht om zo kennis te maken met muziek en muziekinstrumenten. Zo´n 50 kinderen doen hier volenthousiasme aan mee. Een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Fotoboek zaterdag.

Op zondag 24 juni is dan de dag van de Phileutonia Proms met een mooi programma voor elk wat wils.
John van der Sande is vandaag weer onze presentator. Het weer laat ons min of meer in de steek, maar het programma is er niet minder om. Amusementsorkest Memory verzorgt het eerste programmaonderdeel na de opening door de voorzitter Sander van der Lande. Ook al regent het tijdens het optreden van de Rimboband, het publiek is enthousiast en aanwezig, als is het onder de paraplu. Na het optreden van Juicy Flavour (winnaar van 0492 Poppodium) is de beurt aan het Pieporkest dat samen met de Hippe Gasten een fantastisch optreden verzorgt. De winnaars van de Toetertonia-speurtocht zijn vandaag hier de VIP-gasten. Eva Almagor zorgt daarna voor lekkere soul en bluesmuziek.

Hoewel het al bijna de hele dag regent, wordt het nu dan toch droog en komt er af en toe een zonnetje tevoorschijn. Dat ligt aan het feit dat Syb altijd de zon meebrengt (volgens eigen zeggen). Want om 15.30 uur is het tijd voor het optreden van het Philbee orkest met cellist Diederik Smulders en Syb van der Ploeg. De Warande stroomt vol en het publiek geniet van een hartverwarmend optreden. Vervolgens nemen Jane Who en Stef Classens het op zijpodium over met hun sing a song.

Aan het begin van de avond is het tijd voor een klaterend optreden van Phileutonia & Percussion, slagwerk en tikgroep, samen met Thijs van Otterloo, saxofonist. Dan zijn de Phillies aan de beurt, die zoals altijd een spetterende en opwarmende act ten beste geven. Na de bijdrage van Curly Brackets en de Joe Coverband maakt Phileutonia en het publiek zich op voor de grote finale Phileutinia & Friends. Ook nu weer loopt de Warande vol voor het grote concert ter afsluiting.

Samen met Ilja Reijngoud, jazztrombonist,  popkoor Kolok en Edsilia Rombley zorgt Tom Koster met het Harmonieorkest voor een fantastisch slot van deze natte, koude, maar muzikaal schitterende zeventiende editie van de Proms.

Fotoboek zondag.


Downloads:

© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha