Leerlingenweekend 2012

Afgelopen weekend mochten alle leerlingen van KSH Phileutonia weer genieten van het jaarlijkse leerlingenweekend in het clubgebouw. Dit keer was de opzet iets anders, want al geruime tijd van tevoren werd de spanning opgevoerd door het meesturen van een filmpje bij de uitnodiging.

In dit filmpje was te zien dat het clubgebouw een nieuw dak nodig heeft voor een bedrag van maar liefst € 60.000,-. Een Phileutonia lid had dit ter beschikking gesteld, maar het moest verdiend worden met de spellen die gespeeld werden. Er was echter ook iemand die het de vereniging niet gunde om een piekfijn gebouw te hebben… de Mol!

De Mol zou de spellen saboteren en proberen om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen, dus het weekend was een en al achterdocht en een zoektocht naar aanwijzingen.
Zaterdagochtend om 9.00 uur begon de pret en de zoektocht. Groepsindeling, aan de slag met geld verdienen door spellen te doen en natuurlijk muziek maken. Na de lunch ging de dag verder bij de hondenclub en ondanks het hete weer was er voor voldoende verkoeling gezorgd. De zwembadjes werden goed gebruikt, net zoals de verfrissende douche in de vorm van een tuinslang in de handen van Esther. Tussen alle spelrondes werd er verplicht in de schaduw iets gedronken om weer helemaal op te laden voor de volgende ronde. De 6 teams gingen er fanatiek tegenaan.
Na de barbecue en de fietstocht terug naar het gebouw was het voor de wat grotere leerlingen tijd om klaar te maken voor het nachtspel, een smokkelspel met jagers in het bos. Wederom moest er flink geld verdiend worden voor de reparatie van het dak. Helaas was de mol al weer actief geweest en was er geld gestolen uit kluis, tijd voor extra actie.
Veel geslapen werd er natuurlijk niet en ietwat moe werd op zondag de draad weer opgepakt. Weer werden spellen gespeeld in het verenigingsgebouw en werd er muziek gemaakt. Wanneer de ouders zouden komen, moest er natuurlijk een mooi afsluitingsconcertje gegeven worden.
Om 15.00 uur waren de spellen en molacties ten einde en was het tijd om klaar te maken voor het concert en de ontknoping. De spanning liep op en iedereen was benieuwd naar de stand van het geldbedrag en natuurlijk de Mol.
Via deze link is een compilatie te zien van het weekend met de uiteindelijke bekendmaking van de winnaars en de Mol: http://www.youtube.com/watch?v=eGAaPMOY7xc

Een prachtig weekend, met een fantastisch thema en super organisatie; bedankt!

   
© 2012 Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia Suffusion theme by Sayontan Sinha